Insjö fiske i sjöarna runt Hultsfred gav utdelning 8 kg


EPC 2009

"Bättre sent än aldrig" ;)

EPC 2009
Vi åkte upp till Västervik 2 dagar innan EPC började, för att ladda och ha det bra.
På söndagen (testfisket) var vi ute en stund för att rigga våra saker och fixa så att allt var iordning till måndagen. Senare på kvällen gick vi bort till team CWC för att ta en kall och kolla sjökort m.m.

Dag 1, zon B
Fisket började ganska segt men efter någon timme satt det fart, dock var det mest smått som fastnade.
De två största fiskarna vi landade och fotograferade första dagen var 73 och 83 cm långa.
Under första dagen fick vi ihop 4 hyffsade kort och kände att vi var nöjda.

Dag 2, zon C
Även denna dag började fisket segt med några smågäddor. Vi tänkte att om vi skulle ha någon chans att placera oss hyffsat, så va vi tvungna att landa något större än det vi hade fått tidigare under dagen.
Vi gav inte upp utan fortsatte att nöta och det visade sig vara bra. Under en kort stund i sista timmen lyckades vi landa tre fina fiskar och alla kom in i kameran och petade ner 2 utav fiskarna från första dagen.
Nu hade vi 5 tagna kort och kände att det här va bra för oss.

Dag 3, zon A
Sista och avgörande dagen.
Vi åkte ut och var riktigt taggade, för vi ville verkligen komma top 10. Vi visste självklar att det skulle bli tufft men vi nötte vidare och trodde på oss själva. Under hela dagen var fisket riktigt segt, vi fick några smågäddor men ingen som vi fotade. Inte så mycket mer att säga om den dagen, vi lyckades inte förbättra någon fisk så vi åkte hem, sega och trötta och trodde inte vi hade klarat top 10.

Dag 4 Prisutdelning och middag
Under dagen tog vi det lugnt och väntade på att prisutdelningen skulle börja. Vi började göra oss i ordning och gick ner till resturangen. Vi satte oss ner med alla storfiskare och måste erkänna att man kände sig ganska liten. Det bjöds på mat, dryck och live-band och efter middagen började prisutdelningen, bakifrån.
Tillslut ropade de upp "på nionde plats, Pike Nuts - Viktor Ståhl och Robin Creutz, 396 cm".
Vi kollade på varandra och trodde inte det va sant. Vi trodde inte vi skulle komma så bra till eftersom vi inte hade landat och fotograferat någon stor fisk under sista dagen. Vi nådde vårt mål och lyckades placera oss på en härlig nionde plats. Vi är mycket nöjda med det eftersom det var våran första stora tävling vi var med i.

Vi vill gratulera årets vinnare, Team Abu - Anders Forsberg och Daniel Stolt.
De lyckades få ihop 470 cm och de fick även pris för längsta gäddan på 114 cm.

Ett stort grattis till andra plats och tack för allt, vill vi säga till Team CWC, Micke "Berget" Bergander och Fredde Bohlin, det skiljde bara en cm mellan ettan och tvåan så Team CWC fick ihop 469 cm gädda, mycket bra jobbat!


Får även säga grattis till trean, Team Zalt Robert Waardahl / Joakim Sandgren 462cm


Detta har varit en mycket rolig och trevlig vecka, vi har lärt oss massa nya saker som kommer hjälpa oss framöver och som Berget och Fredde sa, oss kommer ni gamlingar få se upp med i framtiden! ;)

Tillsist TACK för stöd, tips och en oförglömlig resa!!!

Ses nästa år!

"Pike Nuts fishing team"






RSS 2.0